urednistvo@preteklih24.si

V trgovini zaposlenim grozil z nožem in od njih zahteval denar

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 164 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 32 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 12 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil suhomesnate izdelke in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Policisti so na območju Šiške obravnavali vlom v poslovne objekte, od koder je bila odtujena gotovina. Družba je bil oškodovana za okoli 400 evrov.

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil vodovodni inštalacijski material. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Na Šmartinski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili prenosno klimatsko napravo. Povzročili so za okoli 300 evrov škode

Roparska tatvina

Včeraj, okoli 13. ure so policisti bili obveščeni o ropu v eni izmed trgovin na območju Domžal. Do sedaj neznani osumljenec je vstopil v trgovino in od zaposlenih zahteval denar in jim pri tem zagrozil z manjšim nožem. Hotel je odtujiti kaseto z denarjem, kar pa so mu zaposleni preprečili in je zbežal iz trgovine. Odtujil pa je košaro s prehrambnimi izdelki v vrednosti nekaj deset evrov. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis storilca: moški star približno 40 let, močnejše postave, visok okoli 175 cm, oblečen v temne kavbojke, temno bundo s črtami in kapuco, nosil je sivo kapo s šiltom in črna sončna očala, pri sebi je imel zeleno nakupovalno vrečko.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 14. uri se je v Depali vasi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na gozdni poti, v bližini Molnika zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 20. uro se je v križišču Ceste na Brdo in ulice Iga Grudna v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarki. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 17. uri se je v Polju pri Vodicah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri speljevanju zaradi nepravilnega premika trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 14. uro se je na cesti med Rimskimi Toplicami in Marnim zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi vožnje preblizu robu padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.