urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti včeraj obravnavali kar štiri požare

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.


Fotografija je simbolična

Dogodki

Blejski policisti so obravnavali padec moškega z lestve in poškodbe pri njem. Tuja krivda je izključena.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo sumljivega zadrževanja treh mlajših oseb na parkirišču. Moške so policisti izsledili. Posebnosti niso ugotovili. Sumljiva ravnanja občani lahko kadarkoli prijavijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

V Brifotu je neznani voznik na višini trčil v rob strehe in jo poškodoval. Po dejanju je s kraja odpeljal.

Divjad je bila povožena v Žireh in cesti Češnjica – Lipnica.

Kranj, preiskani ropi

Kranjski kriminalisti so včeraj s kazensko ovadbo na pristojno sodišče privedli osumljenca štirih ropov na območju Kranja iz
letošnjega leta. Moški je osumljen izvrševanja kaznivih dejanj v živilskih trgovinah. V treh primerih je odtujil denar in v enem ropu trgovko tudi poškodoval. Med zbiranjem obvestil je bil prijet po zadnjem ponedeljkovem ropu, ko je v trgovini po grožnji z nožem odtujil denar in lažje poškodoval prodajalko. Osumljenec je v preteklosti že bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj. Po privedbi je bil zanj odrejen pripor.

V Kranju pa kriminalisti še vedno preiskujejo rop z 10. januarja letos, ko je ob 18. uri neznani storilec v bližini glavne avtobusne postaje in kitajske restavracije starejšega občana zbil na tla in mu odtujil torbico. Po dejanju je pobegnil proti Zlatemu Polju.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na Bledu je voznica trčila v kolesarja. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti v križišču. Kolesar je lažje poškodovan. V prometu se zaradi lepega vremena tudi v večjem številu že pojavljajo kolesarji, ki so s strani drugih udeležencev največkrat žrtve izsiljevanja prednosti ali nepravilnega prehitevanja, kadar padejo sami pa je to zaradi hitrosti, neustrezne varnostne razdalje in nepravilne strani/smeri vožnje.

Požari

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri požare. V Poljanski dolini je med kurjenjem listja zagorela podrast, razširil pa ga je veter. Škoda ni nastala. Travniški požar so gasilci in policisti obravnavali tudi na območju Tržiča. V Žirovnici je zagorela bala sena. V Tržiču je zvečer zagorel še zabojnik. Pozivajo k veliki previdnosti.

Ostala kriminaliteta

V Kranju je bil obravnavan poskus vloma v trafiko. Na Jesenicah je bilo prijavljeno poškodovanje stekla na stanovanjskem objektu, v Radovljici pa odtujeni žlebovi.