urednistvo@preteklih24.si

25-letnik namesto z 90 km/h s kar z 177 km/h

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 35 primerih in na številko 113 prejeli 134 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, tri tatvine, grožnjo in lahke telesne poškodbe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali dvakrat.

V Portorožu je neznani storilec vlomil v avtomat za pijačo, ki se nahaja na terasi lokala. Iz avtomata je ukradel okoli 20 plastenk s pijačo in s tem povzročil za približno 40 evrov škode.

V Kopru je neznani storilec na parkirišču ukradel odklenjen parkiran osebni avtomobil znamke Peugeot 306 kovinsko sive barve letnik 2000 reg. št. KP75-30C. Lastnik ima za 300 eur škode.

V okolici Pivke so policisti ustavili 19-letnega domačina in mu zasegli osebni avtomobil, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Zanj sledi obdolžilni predlog.

Policisti so 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila doma iz Pirana odvzeli vozniško dovoljenje, ker je na cesti izven naselja (G2-111), kjer je omejitev hitrosti omejena na 90 km/h, vozil s povprečno hitrostjo 177 km/h. Zanj sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24-ih urah obravnavali 9 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS, štiri državljani Bangladeša so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljan v Azilni dom, ostali ilegalci so še v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom.