urednistvo@preteklih24.si

21- letnica vozila brez vozniškega dovoljenja in ostala brez vozila

Danes, 10. februarja ob 7.43 uri, je bila Policija obveščena o požaru v kurilnici stanovanjske hiše v naselju Deskle (Občina Kanal ob Soči).


Fotografija je simbolična

Po sedanjih ugotovitvah je v omenjeni kurilnici stanovanjskega objekta zagorel starejši bojler, najverjetnejši vzrok za omenjeni požar je napaka na električni napeljavi. Požar je še pred prihodom gasilcev na kraj pogasil oškodovanec, ki se je pri tem nadihal dima; kasneje so ga zaradi vdihovanja
dima preventivno pregledali reševalci NMP ZD Nova Gorica. Na kraju požara so posredovali tudi gasilci PGD Kanal in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Po prvih ocenah je v požaru nastala večja materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je znesel nad parkiranim avtomobilom

Danes, 10. februarja ob 7.49 uri, so policisti bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila v Novi Gorici, kjer se je nepridiprav znesel nad osebnim avtomobilom. Ugotovljeno je bilo, da je storilec po prednjem vetrobranskem steklu osebnega vozila polil neznano barvo in tako oškodovancu povzročil za tisoč evrov materialne škode. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

V prometni nesreči II. kategorije na Goriškem udeleženi dve osebni vozili

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 9. februarja, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije pred večjim trgovskim centrom v Novi Gorici (Prvomajska ulica) in v kateri sta bilu udeleženi voznici osebnih avtomobilov. Na kraju prometne nezgode je bilo ugotovljeno, da je 51–letna voznica avtomobila peljala po prednostni cesti pred večjim trgovskim centrom in vozila naravnost v smeri lokalne ceste (Prvomajska ulica), pri tem pa ji je s parkirišča na prednostno cesto zapeljala druga 22-letna voznica osebnega vozila; z vozilom je pripeljala iz parkirnih prostorov v smeri križišča z dovozno cesto do parkirišč trgovskega centra. Mlajša voznica je zapeljala v križišče in zavijala levo in pri tem ni pustila mimo voznice drugega avtomobila, ki je v tem času pripeljala po prednostni cesti in vozila naravnost v smeri lokalne ceste (Prvomajska ulica). Med vozili je prišlo do trčenja, na vozilih je nastala materialna škoda. Druga udeležena 51-letna voznica je tekom včerajšnjega popoldneva poiskala zdravniško pomoč v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici in je bila po pregledu odpuščena v domačo nego. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neupoštevanje pravil prednosti, kršitev prvega odstavka 56. člena ZPrCP) je bil 22-letni povzročiteljici nezgode izdan plačilni nalog.

Voznik kombija se je umikal divjadi in nato trčil v zid

Danes, 10. februarja ob 7.55 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo izven naselja Kal-Koritnica, na regionalni cesti Bovec – Soča (Občina Bovec). Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija vozil proti naselju Soča in med vožnjo na omenjeni relaciji mu je v desnem preglednem ovinku pred vozilo skočila divjad (srna). Voznik se je divjadi umikal in s prednjim levim delom kombija trčil v zid. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Na Ajdovskem iz prometa izločili kršiteljico cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 9. februarja popoldne, na območju naselja Dobravlje (Občina Ajdovščina) ustavili in kontrolirali 21–letno voznico osebnega avtomobila (voznik začetnik) in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednja nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so kršiteljici osebno vozilo skladno z določbami 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli, čaka pa jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.