urednistvo@preteklih24.si

Voznica zaradi napačne smeri vožnje trčila v pešca

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 111 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 31 nanašalo na kriminaliteto, 22 na javni red in mir, ter 39 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Btwin rock raider. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v prostore javnega zavoda, od koder so odtujili prehrambne izdelke. Povzročeno je bilo za okoli 1.300 evrov škode.

Prijet osumljenec tatvine kolesa

V pregledu dogodkov, 8. 2. 2022, so policisti vas obvestili, da je neznani storilec v Šiški vlomil v klet in odtujil električno gorsko kolo znamke Haibike HardNine 4, sive barve ter lastnika oškodoval za okoli 2.000 evrov. Policisti so v sodelovanju z oškodovancem včeraj popoldan izsledili 24-letnega osumljenca, ki se je z odtujenim kolesom vozil na območju Viča. Policisti so osumljenca, ki je med begom kolo odvrgel, prijeli in mu odvzeli prostost za čas zbiranja obvestil. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Požar na parkiranem vozilu

Danes, okoli 1. 30 so policisti bili obveščeni o požaru vozila Škoda Karoq na enem izmed parkirišč na območju Viča. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Vzrok za požar še ni znan, z ogledom kraja bodo policisti pričeli dopoldan. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 11.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar vozil v napačni smeri po kolesarski stezi, vanj pa je trčil voznik, ki je v križišču zavijal desno. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 11. uri se je na v Trzinu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi napačne smeri vožnje trčila v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.