urednistvo@preteklih24.si

Pohodnici pri sestopu iz Malega Golaka spodrsnilo in pri padcu z glavo udarila v skalo

Včeraj, 8. februarja ob 12.33 uri, je bila Policija obveščena, da se je pri sestopanju pod Golaki v okolici Predmeje (Občina Ajdovščina) poškodovala 39–letna pohodnica.


Fotografija je simbolična

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjeni pohodnici okoli 12.20 ure pri sestopu iz Malega Golaka spodrsnilo in pri padcu z glavo udarila v skalo. Kasneje so na kraju posredovali gorski reševalci GRS Tolmin – skupina iz Ajdovščine, ki so predvidoma huje poškodovano pohodnico na kraju nezgode oskrbeli, nato pa so jo prevzeli člani dežurne ekipe GRS iz Brnika, ki so jo z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Ajdovščina so glede na sedanje ugotovitve tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V požaru pred gostinskih lokalom na Goriškem nastala večja materialna škoda

Včeraj, 8. februarja ob 4.45 uri, so policisti bili obveščeni o požaru v enem od gostinskih lokalov na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Na kraju so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da je v požaru pred lokalom zgorelo več miz in stolov, dva zložljiva dežnika na škodo oškodovancev. Prav tako so zaradi nastale toplote ob požaru popokala tudi stekla dveh trgovin, prav tako sta bili v neposredni bližini zaradi ognja poškodovani dve drevesi, lesena klop in kovinska konstrukcija javne razsvetljave. Po prvih ocenah je zaradi požara nastala večja materialna škoda, s strani oškodovancev je bil podan predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1). Okoliščine požara Policija še preiskuje.

Vlomili v stanovanjsko hišo in kradli zlatnino

Včeraj, 8. februarja v večernih urah, so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v naselju Orehovica (Občina Vipava) v času odsotnosti stanovalcev. Na kraju ugotovljeno, da je neznani storilec v zadnjih dneh vlomil v omenjeni stanovanjski objekt in odtujil več kosov zlatnine. Prav tako je zaradi vloma na objektu nastala posredna materialna škoda. Policisti bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovitev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je na Ajdovskem znesel nad parkiranim avtomobilom

Včeraj, 8. februarja, so policisti PP Ajdovščina obravnavali nedavno poškodovanje osebnega avtomobila na območju naselja Lokavec. Po prvih zbranih podatkih je neznanec pred kratkim poškodoval streho in anteno osebnega avtomobila, ki je bil parkiran pred eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli dva tisoč evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V manjši prometni nesreči v Šempetru pri Gorici udeleženi dve vozili

Danes, 9. februarja okoli 10. ure, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na parkirišču trgovine v Šempetru pri Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (64-letni voznik kombija, državljan Romunije in 48–letni voznik osebnega avtomobila). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Na Tolminskem in Cerkljanskem iz prometa izločili voznike zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Prometni policisti so včeraj, 8. februarja v zgodnih večernih urah, v Tolminu ustavili in kontrolirali 39–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je 39-letni voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni policisti so včeraj, 8. februarja okoli 19. ure, na Cerkljanskem ustavili in kontrolirali 38–letnega voznika avtomobila in mu odredili hitri test hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat hitrega testa je bil tv njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 8. februarja okoli 20. ure, na območju naselja Dolenji Novaki (Občina Cerkno) ustavili in kontrolirali 52–letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil navedeni voznik pod vplivom alkohola (0.71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so kršitelju cestnoprometnih predpisov prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po
113.a členu ZP-1), zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Voznik avtomobila pri vzvratni vožnji na parkirišču zadel 58-letno peško

Včeraj, 8. februarja ob 15.23 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na parkirnem prostoru pri razglednem stolpu v naselju Gonjače (Občina Brda). Po sedaj zbranih podatkih je 41–letni voznik osebnega avtomobila je na omenjenem parkirišču pri vzvratni vožnji trčil v 58–letno peško, državljanko Izraela. Slednja je pri tem utrpela telesno poškodbo (udarec v kolk) in je bila odpeljala na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti Postaje prometne policije so 41-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilom) izdali plačilni nalog.

V prometni nezgodi na Goriškem lažje poškodovan 19-letni kolesar

Danes, 9. februarja ob 8.57 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči v Solkanu in v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je 52–letni voznik avtomobila peljal po Vojkovi cesti iz Solkana proti Novi Gorici. Ko je pripeljal v krožno križišče (z Ulico Milojke Štrukelj) mu je po izpeljavi krožišča z njegove leve strani pripeljal 19–letni kolesar, državljan Ukrajine. Kolesar je zapeljal na prehod za pešce, voznik avtomobila pa je vanj trčil. Po trčenju z vozilom je mlajši kolesar padel po vozišču in utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe (udarnine po telesu). Po nezgodi je bil poškodovanec odpeljan na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti Postaje prometne policije bodo ukrepali zoper oba udeleženca nezgode uvedli prekrškovni postopek, in sicer zoper 52-letnega voznika zaradi neprilagojene hitrosti, zoper kolesarja pa zaradi uporabe prometnih površin, ki ni namenjena prometu koles.