urednistvo@preteklih24.si

Voznica zaradi neprilagojene hitrosti in vpliva alkohola trčila v odbojno ograjo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 173 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 58 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 2. 2022, od 6. ure in 8. 2. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Nigerije), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopki
policistov s tujcem še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno gorsko kolo znamke Haibike HardNine 4, sive barve. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Dragomerju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za nekaj tisoč evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 21.30 se je na štajerski avtocesti med Krtino in Domžalami zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika tovornih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je vozilo pred njim. Slednjega je po trčenju odbilo v levo in ter trčilo še v odbojno ograjo. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je v Gabrovki pri Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je na Kettejevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzela prednost vozniku, ki je z vozilom trčil vanj. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 14. uro se je na cesti med Krko in Grosupljem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje preblizu robu trčil v pešca ki je hodil ob robu vozišča. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.79 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Danes, okoli 3.30 se je na ljubljanski obvoznici pri uvozu Tržaške ceste zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene trčila v odbojno ograjo. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njej pokazal 0.46 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.