urednistvo@preteklih24.si

V prekajevalnici mesa prišlo do požara, nato pa se je požar iz pritličja poslopja razširil na podstrešje

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 210 klicev, od tega 71 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 nedovoljen prehod državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 5 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 6 povoženj živali,
– 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, 12 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih,
– 4 požare.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa
izrekli opozorilo.

POŽAR

Včeraj dopoldan je izbruhnil požar v gospodarskem poslopju v Slovenji vasi, velikosti okoli 20 x 7 m. V požaru je zgorela slama na podstrešju in ostrešje. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov.

Policisti so z ogledom kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je lastnik objekta včeraj okoli 8.30, v prekajevalnici gospodarskega poslopja pričel prekajevati meso. V prekajevalnici je prišlo do požara, nato pa se je požar iz pritličja poslopja razširil na podstrešje, kjer je bila spravljena slama, nato pa še na ostrešje.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.