urednistvo@preteklih24.si

Pred vlomom v hišo je zunanjo kamero obrnil navzgor, vstopil in ukradel 18 tisočakov gotovine in nakita

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 137 primerih in na številko 113 prejeli 502 klica. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je ena oseba umrla (o prometni nesreči so policisti obvestilo za javnost že posredovali), eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, štiri prometne nesreče v katerih so bile štiri osebe lažje telesno poškodovane, 19 prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so osem vlomov, dve lahki telesni poškodbi, dve nasilništvi, ter po eno tri tatvino, poškodovanje tuje stvari, zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, ter prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali 9-krat.

4.2.2022:

V Sežani je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Preden je vstopil v hišo je zunanjo kamero obrnil navzgor, iz hiše pa ukradel 5 dragocenih prstanov, gotovino in manjši kovinski sef z vsebino. Lastnico je storilec oškodoval za približno 18.800 eur.

V okolici Sežane je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec je del hiše pregledal, vendar ni ukradel ničesar.

V Kopru je bilo vlomljeno v poslovne prostore podjetja. Storilec je prostore preiskal, ukradel pa ni ničesar

V menzi enega od podjetij v okolici Postojne, je zaenkrat še neznan moški s palico udaril 66-letnega moškega in ga lažje poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, nakar bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje povzročitev lahke telesne poškodbe.

V Izoli so policisti s 65-letnim voznikom osebnega avtomobila doma iz okolice Izole opravili postopek za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom psihoaktivnih zdravil, ki je bil pozitiven, zato so mu odredili strokovni pregled. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Šembijah so policisti ustavili 44-letnega voznika TV iz okolice Il. Bistrice, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,93 mg/l alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zanj bodo napisali obdolžilni predlog.

V Portorožu so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti 41-letnemu vozniku OA doma iz okolice Portoroža, kateri je pokazal 0.66 mg/l alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Kopru so policisti ustavili 21-letnega voznika OA doma iz Kopra, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zanj sledi obdolžilni predlog.

5.2.2022:

V Luciji je nekdo vlomil v trgovino in iz nje ukradel gotovino v višini 200 eur.

V Izoli so trije neznanci med nogometno tekmo pretepli 40-letnika doma iz okolice Portoroža in ga lažje poškodovali. Policisti o storilcih še zbirajo obvestila, nato pa bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilništva.

V Izoli so policisti 24 – letniku doma iz Kopra zasegli manjšo količino zelenih posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da je prepovedana droga. Snov bo poslana na ekspertizo, v kolikor bo potrjeno, da gre za prepovedano drogo bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

V Postojni so policisti 18-letnemu domačinu zasegli manjšo količino zelenih posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da je prepovedana droga. Snov bo poslana na ekspertizo, v kolikor bo potrjeno, da gre za prepovedano drogo bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

V soboto je iskal zdravniško pomoč 42-letnik iz Ankarana, kateri je že v četrtek v Ankaranu zaradi neprilagojene hitrosti padel z mopedom. Ugotovljeno je bilo, da je zadobil hude telesne poškodbe. Zoper njega bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

V Kopru je bil z osebnim avtomobilom ustavljen 42-letnik doma iz okolice Kopra. Policisti so ugotovili, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zanj bo napisan obdolžilni predlog.

V Bertokih je bil ustavljen 49-letni drž. Hrvaške z osebnim avtomobilom, kateremu so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,87 mg/l alkohola. Policisti so mu odvzeli VD, zanj pa bo napisan
obdolžilni predlog.

6.2.2022:

V okolici Sežane je neznani storilec vlomil v prostore podjetja, kjer je nadalje poskušal vlomiti v dva avtomata za napitke, kar pa mu ni uspelo. Prav tako je vlomil v pisarno, jo pregledal, ukradel pa ni ničesar.

V Kopru je nekdo vlomil v prostore podjetja in ukradel prenosni računalnik v vrednosti 1000 eur.

V Piranu je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, ki se obnavlja. Iz hiše je ukradel udarno kladivo znamke Makita in dva vrtalnika znamke Parkside. Lastniku je povzročil za 1.200 eur škode.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 11 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. en državljan Afganistana je zaprosil za mednarodno zaščito in je bil odpeljan v Azilni dom, ostali ilegalci so vrnjeni oz. so še v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo dopoldan so policisti v Il. Bistrici ustavili 34-letnega državljana Kosova, ki je v vozilu prevažal 3 državljane Kosova, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Voznik je bil pridržan in bo v nadaljevanju priveden k preiskovalnemu sodniku, ilegalci pa bodo vrnjeni nazaj na hrvaško.