urednistvo@preteklih24.si

Pijan voznik kombija vozil preblizu roba cestišča, trčil v peško in pobegnil s kraja dogodka

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 105 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 29 na javni red in mir, ter 31 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 3 prometne nesreče z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan pešec. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo znamke Univega. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo Balance, kompresor Hercules in motorno žago Stihl. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače in menjalnino Povzročeno je bilo za okoli 2.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Kajuhovi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil po Kajuhovi iz smeri Litijske proti Zaloški cesti, kjer je na prehodu za pešce izsilil prednost pešcu. V trčenju se je pešec huje telesno poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 14. uro se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija zaradi vožnje preblizu roba ceste trčil v peško, ki je hodila po pločniku. Pri tem se peška lažje telesno poškodovala. Voznik ji po nesreči ni nudil pomoči ampak je odpeljal naprej v smeri Ljubljane, policisti pa so ga izsledili kmalu po nesreči. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.65 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 8. ure so policisti bili obveščeni o osebnem vozilu, ki je obstalo izven vozišča za ograjo pri pošti v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v ograjo in jo prebila, nato pa obstala izven vozišča. Voznica je nato kraj zapustila in odšla domov, kjer so jo kasneje izsledili policisti. V nesreči se je lažje poškodovala. Zoper njo bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 16. uri se je na cesti od Mengša proti Šinkovem Turnu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo na bok. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na cesti od Šentjakoba proti Domžalam Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik motornega kolesa nepravilno prehiteval vozilo, ki je pred njim zavijalo v levo in trčil vanj. Pri tem se lažje telesno poškodoval. Motoristu, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je bilo motorno kolo zaseženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.