urednistvo@preteklih24.si

Na območju Stegovnika padla planinka, ki je zaradi hudih poškodb na kraju umrla

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 2 obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.


Fotografija je simbolična

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Dogodki

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali kolesarja z 1,10 mg/l alkohola (2,3 promila). Z rezultatom se ni strinjal, zato je bil zanj odrejen strokovni pregled. Proti njemu ravno tako poteka prekrškovni postopek zaradi vožnje po pločniku.

V okolici Škofje Loke so policisti obravnavali dimniški požar. Škoda ni nastala. Pozivamo k vzdrževanju kurilnih naprav in njihovih delov.

Kranjski policisti so včeraj pomagali starejši osebi, ki je odšla od doma in so svojci zanjo prijavili pogrešitev. Prevzeli so jo svojci.

V Škofji Loki je vlak pri nizki hitrosti včeraj trčil v psa.

Divjad je bila včeraj povožena v Podljubelju ter od Bleda proti Soteski.

Gore

Včeraj so gorenjski policisti preverjali dve nesreči v gorah. V eni je planinka umrla. Na območju Kotovega sedla je planinka zdrsnil in si poškodovala roko. Poleg gorskih reševalcev je v reševanju sodeloval tudi
helikopter Slovenske vojske. Na območju Stegovnika pa je s poti na strmo prepadno pobočje padla planinka, ki je zaradi poškodb umrla na kraju. Pot je bila zasnežena. Hodila je v skupini. Gre za državljanko Slovenije.

Kriminaliteta

Na Jesenicah je storilec poškodoval steklo na garaži in
osebni avtomobil v notranjosti. V Cerkljah na Gorenjskem pa je storilec
poškodoval psa, ko je na dvorišče vrgel več kamnov.