urednistvo@preteklih24.si

Dobrije: Pri spravilu lesa se je huje poškodoval 18-letni fant

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 786 klicev občanov. 185 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Fotografija je simbolična

43 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 76 s področja prometne varnosti in 48 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o šestih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in štiriindvajsetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti minuli vikend ukrepali osemnajstkrat.

Na območju Donačke gore so policisti v petek dopoldne izsledili deset državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po končanih postopkih jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom. V soboto so policisti tri državljane Afganistana izsledili še v Sodni vasi. Vsi trije so zaprosili za azil.

V petek, nekaj čez 15. uro, so policisti bili obveščeni o požaru v Spodnjem Jerneju, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Zagorelo je zaradi preboja dimnika. Ogenj je uničil streho in ostrešje. Tuja krivda je izključena.

V Draži vasi so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel nekaj kosov zlatnine. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem okna in balkonskih vrat.

V soboto so policisti bili obveščeni o vlomu v zabojnik na gradbišču v Sv. Florjanu, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina. Storilec je ukradel več različnega orodja.

V Dobrijah, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so policisti v soboto obravnavali nesrečo pri delu. V gozdu se je pri spravilu lesa huje poškodoval 18-letni fant.

Od včerajšnjega dogajanja je izstopala nesreča na smučišču na Kopah, kjer se je pretrgala jeklenica na vlečnici Pahernik. V nesreči sta se poškodovala dva smučarja. 44-letni smučar se je huje poškodoval, 38-letni smučar pa lažje. Vzrok pretrganja jeklenice še ni potrjen. Danes, v sodelovanju inšpektorja za žičniške naprave, nadaljujemo z ogledom.

Včeraj so policisti bili obveščeni še o vlomu v delavnico v Gorici pri Slivnici. Neznani storilec je ukradel več traktorskih delov.