urednistvo@preteklih24.si

48–letni pohodnici zdrsnilo pri sestopu z Otliškega okna

Včeraj, 6. februarja ob 15.25 uri, je bila Policija obveščena, da se je pod Otliškim oknom poškodovala planina o poškodbi planinke pri sestopu z Otliškega okna na robu Trnovske planote v bližini vasi Otlica (Občina Ajdovščina).


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je 48–letni pohodnici zdrsnilo pri sestopu z Otliškega okna in se pri tem poškodovala (poškodba noge). Po nezgodi so na kraju posredovali reševalci GRS Tolmin – skupina Ajdovščina, ki so poškodovanko na kraju oskrbeli in jo prenesli do reševalnega vozila NMP ZD Ajdovščina. Kasneje so jo reševalci z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti PP Ajdovščina so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

V Goriških Brdih vlomili v osebno vozilo

Policisti PP Nova so v soboto, 5. februarja ob 17.36 uri, obravnavali vlom v osebni avtomobil, ki je bil parkiran na dvorišču stanovanjske hiše v naselju Dolnje Cerovo (Občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tega dne v popoldanskem času razbil steklo na sovoznikovi strani in iz notranjosti vozila ukradel žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in bančne kartice tudi gotovino). Novogoriški policisti primer vloma v osebno vozilo še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec z dvorišča hiše v naselju Oševljek ukradel kovček z orodjem

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 5. februarja v večernih urah, obravnavali tatvino orodja v naselju Oševljek (Občina Renče – Vogrsko). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v soboto v zgodnih večernih urah pristopil do ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in z dvorišča odtujil kovček, v katerem je bilo električno vrtalno in udarno kladivo znamke Bosch (vključno z udarno konico in udarnimi sekači). Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec kraj z ukradenim orodjem zapustil in odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno tisoč evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Kobariškem padel in se poškodoval 27-letni voznik motornega kolesa

Včeraj, 6. februarja ob 16.31 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na Kobariškem, kjer je med vožnjo na cesti med naseljema Idrsko in Kamno padel in se poškodoval 27–letni voznik motornega kolesa. Slednji je po padcu z motornim kolesom sam poiskal zdravniško pomoč v ZD Tolmin zaradi telesnih poškodb (poškodba kolena), nato pa je bil napoten na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti PP Bovec bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča I. kategorije na Tolminskem

Policisti so med vikendom na Tolminskem obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom z udeležbo voznika osebnega avtomobila. Z ogledom in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila v soboto okoli 20. ure pripeljal iz Mosta na Soči. V naselju Idrija pri Bači
je omenjeni voznik želel zapeljati na lokalni cesto proti vasi Ponikve, kjer pa je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in z avtomobilom trčil v leseno skulpturo, na kateri je ime dela naselja. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo tolminski policisti uvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Na Ajdovskem pogorela dva smetnjaka

V soboto, 5. februarja ob 21.55 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru zabojnikov za smeti na območju naselja Kovk na Ajdovskem. Policisti PP Ajdovščina so na kraju ugotovili, da sta v bližini ene od stanovanjskih hiš v celoti pogorela dva smetnjaka zaradi odloženega pepela v enega od omenjenih kontejnerjev za smeti. Kasneje so ogenj dokončno pogasili gasilci PGD Col. Policisti PP Ajdovščina bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru na Goriškem

Novogoriški policisti so v soboto, 5. februarja v večernih urah, obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih v enem od naselij v Mestni občini Nova Gorica, kjer sta se verbalno in fizično sprli dve osebi. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev četrtega odstavka 6. člena ZJRM-1) je bil obema kršiteljema (ženski in moškemu) izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj, 6. februarja okoli 2. ure v nočnem času, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali 33-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 2. februarja v nočnem času, na Goriškem ustavili in kontrolirali 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Tudi njemu so policisti v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (1.07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Policiste so v soboto, 5. februarja ob 17.28 uri, obvestili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Kia med vožnjo na glavni cesti mimo naselja Kamno proti Tolminu povozil divjad (srna). Po trku z vozilom je omenjena divjad na kraju poginila, kasneje so za poginulo žival poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V soboto, 5. februarja dopoldne, so policisti bili obveščeni o prometni nezgodi s telesno poškodbo v bližnji okolici Nove Gorice. Ugotovljeno je bilo, da je 23-letni voznik v četrtek, 3. februarja pozno zvečer, vozil iz Ajševice proti Novi Gorici, med vožnjo na omenjeni relaciji pa mu je izven naselja Kromberk na vozišče skočila divjad (divja svinja) in vanjo trčil. V omenjeni nezgodi je bil mlajši voznik predvidoma lažje poškodovan in je med vikendom poiskal ustrezno zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti PP Bovec so v petek, 4. februarja, obravnavali povoženje divjadi na Kobariškem s strani voznika osebnega avtomobila. Slednji je tega dne v jutranjih urah med vožnjo na cesti proti Robiču povozil divjad (srnjak). Omenjena divjad je po trku z vozilom s kraja pobegnila neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so bovški policisti konec minulega tedna oz. v petek, 4. februarja ob 20.41 uri, obravnavali povoženje divjadi (jelen) na glavni cesti med naseljema Idrsko in Kamno. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo izven naselja Idrsko v smeri Tolmina povozila omenjeno divjad. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.