urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali skupino ilegalcev, vsi končali v bolnišnici

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 282 klicev, od tega 85 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 9 kaznivih dejanj,

– 14 prometnih nesreč I. kategorije,

– 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je 7 oseb lahko telesno poškodovalo,

– 5 povoženj živali,

– 1 kršitelje cestno-prometnih predpisov so policisti pridržali do streznitve,

– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim vozilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izrekli globo.

Sinoči so imeli policisti v postopku državljana Kosova, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim vozilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa s sopotnico nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so v postopku ugotovili, da voznik izpolnjuje pogoje za vstop na schengensko območje, tako so vozniku izrekli globo ter mu omogočili nadaljevanje poti. Za sopotnico pa so ugotovili, da teh pogojev ne izpolnjuje tako, da bo danes vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Obravnavali so policisti skupino ilegalcev

Policisti Policijske postaje Gorišnica so v naselju Korenjak prijeli skupino treh tujcev, dva državljana Gvineje in enega državljana Gambije, ki so ilegalno prečkali državno mejo. Državljanu Gambije so zaradi bolečin v stopalih obeh nog nudili zdravniško pomoč, po pregledu se je zdravnik odločil za hospitalizacijo v Splošni bolnišnici Ptuj. Postopek s tujci je še v teku.