urednistvo@preteklih24.si

V Stražišču zaradi pregretja dimnika zagorelo ostrešje stanovanjske hiše

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v 24. urah prejeli 259 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Fotografija je simbolična

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

V Žebniku, na območju Policijske postaje Laško, so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vstopil skozi okno. Ukradel je več kosov nakita.

Danes poročajo še o treh požarih. Dva so policisti obravnavali na območju Raven na Koroškem, enega pa na žalskem območju.

V Stražišču je v popoldanskih urah zaradi pregretja dimnika zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Ogenj so pogasili lastniki sami. V požaru je nastala manjša materialna škoda.

Okoli 22. uri so policisti bili obveščeni, da je zagorelo v stanovanjskem bloku v Čečovjah, kjer je stanovalec na štedilniku pozabil hrano. Ogenj je poškodoval več kuhinjskih elementov. Stanovalca, ki se je nadihal dima, so preventivno odpeljali na pregled v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

V večernih urah so policisti bili obveščeni, da je v bližini Žovneškega jezera zagorelo osebno vozilo. Ogled kraja požara bodo opravili danes.