urednistvo@preteklih24.si

V enem dnevu dvakrat kradel v trgovini

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 48 primerih in na številko 113 prejeli 119 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, eno poškodovanje tuje stvari in kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali petkrat.

Ob 11.11 uri so policisti bili obveščeni o tatvini v eni od trgovin v Kopru. Policisti so ugotovili, da je 40-letni domačin izvršil tatvino prehrambenih artiklov v višini 65 evrov, na način, da je trgovino zapustil mimo hitre blagajne. Isti storilec je ob 15.25 uri storil tatvino prehrambenih artiklov za dobrih 213 evrov, vendar ga je na izstopu iz trgovine prijel varnostnik. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.

Popoldan je bil pred trgovino v Portorožu ukraden električni skiro črne barve znamke Xiaomi tip 2 pro in 32-letni domačinki povzročil za 519 evrov škode.

Ponoči so policisti v Jagodju ustavili 32-letnika doma iz okolice Pirana, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 mg/l alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zanj sledi obdolžilni predlog.

Maraton hitrosti:

Včeraj so policisti PU Koper izvedli poostren nadzor hitrosti poimenovan “maraton nadzora hitrosti”. V nadzoru je sodelovalo 6 policijskih patrulj, pri tem pa so beležili naslednje ukrepe:

Hitrost:

– 70x kršitev: 50x globa, 20x opozorilo Najvišja izmerjena hitrost je bila na A1 Risnik-Divača in sicer 203 km/h.

Poleg prevelike hitrosti so policisti ugotovili še naslednje kršitve:

– 2x globi varnostni pas,
– 1x globa varnostna razdalja,
– 1x globa tovor