urednistvo@preteklih24.si

Skozi led padel v ribnik, rešila sta ga naključna mimoidoča

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in rop. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so bila zasežena tri vozila.


FOTO: You Tube

Dogodki

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prevrnitev delovnega stroja med izkopavanjem. Delavec se je pri tem poškodoval. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.

V okolici Kranja se je moški včeraj zadrževal na zaledenelem ribniku in skozi led padel vanj. Iz vode sta ga rešila naključna občana, za kar jima izrekamo pohvalo in se jim zahvaljujemo za varen, hiter in uspešen odziv. Pomagala sta si z daljšo palico, proti njemu pa sta odvrgla tudi nahrbtnik, za katerega se je držal, in ga potegnila iz vode.

Policisti so včeraj na smučišču obravnavali nesrečo smučarke, ki je spregledala kup snega in vanj trčila. Poškodovala si je nogo. Tuja krivda je izključena. Pozivamo k upoštevanju FIS pravil varnega smučanja in varnim dejanjem na smučiščih. Največ nesreč se zgodi zaradi precenjevanja znanja smučanja in neprevidnosti.

Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali prijavo onesnaženja ceste z blatom v Mojstrani. Izvajalec del je bil opozorjen na
obveznosti čiščenja ceste in je vozišče tudi očistil.

Divjad je bila povožena v Zalogu pri Cerkljah in cesti Podvin – Radovljica.

Kriminaliteta

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali občana, ki je na železniški postaji poškodoval inventar in povzročil manjšo škodo. Za
dejanje ga bodo kazensko ovadili. Na Zlatem Polju v Kranju pa so policisti včeraj ob 19.00 obravnavali rop v trgovini. Storilec je trgovki iz rok odtujil kaseto z denarjem in pobegnil. Poškodoval ni nikogar. Kriminalisti vodijo intenzivno kriminalistično preiskavo.

Škofjeloški kriminalisti so v ponedeljek prejeli prijavo tatvino akumulatorjev na delovišču ceste in z zbiranjem obvestil sredi tedna izsledili osumljenca ter ga za čas zbiranja obvestil pridržali po predpisih o kazenskem postopku. Zasegli so mu štiri akumulatorja. Za dejanje ga bodo kazensko ovadili.