urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti v 24 urah ugotovili več kot 130 prekoračitev hitrosti v naselju in 20 prekoračitev hitrosti izven naselja

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 149 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 39 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in smrtno nesrečo na železniškem prehodu kateri so policisti javnost obvestili včeraj. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Včeraj se je na območju Slovenije potekal maraton hitrosti. Zakaj se policisti prizadevamo zmanjšati število prometnih nesreč? Dan od jutra do mraka se je na policijski upravi Ljubljana odvijal kot je prikazano v video gradivu. Policisti so zopet obravnavali večje število nesreč, med njimi šest s telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je udeleženka umrla. Še dve nesreči s telesnimi poškodbami sta se zgodili preko noči. Trije udeleženci-povzročitelji so bili pod vplivom alkohola. Neprilagojena hitrost je še vedno eden glavnih vzrokov prometnih nesreč, posledice pa so lahko usodne.

Kljub temu, da so bili vozniki v naprej opozorjeni, da bo policija izvajala poostren nadzor hitrosti, so ljubljanski policisti v 24 urah ugotovili več kot 130 prekoračitev hitrosti v naselju in 20 prekoračitev hitrosti izven naselja.

Po zaključku maratona so ljubljanski prometni policisti obravnavali dva voznika, ki sta močno prekoračila hitrost. Oba na ljubljanski obvoznici. En voznik je na delu kjer je hitrost omejena na 130km/h, vozil s povprečno hitrostjo 222 km/h. Drug voznik pa v predoru, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, s hitrostjo 169 km/h. Tako početje je skrajno neodgovorno. Vse voznike pozivajo: zbudite se!