urednistvo@preteklih24.si

Vlak trčil v 63- letnega moškega

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 157 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v dužini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 2. 2. 2022, od 6. ure in 3. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Bianchi. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno na dvorišče, od koder je bila odtujena varnostna kamera. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Povoženje na železnici:

Včeraj, okoli 6.30 so policisti bili obveščeni, da je pri postajališču v Tivoliju vlak trčil v osebo. Ugotovljeno je bilo, da je 63-letni pešec prečkal železniško progo izven prehoda. Ko je pripeljal vlak je strojevodja zaviral, vendar je na ozkem delu proge osebo kljub temu oplazil. Pri trčenju se je pešec huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj po 14. uri je na Njegoševi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je motorist pričel prehitevati pred seboj vozeče vozilo v času, ko je voznik že pričel zavijati levo. Pri tem je motorist trčil v bok vozila in padel. V nesreči se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 10.30 je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega vozila in kolesarjem. Nesrečo je povzročilo kolesar, ki je vozil po kolesarski stezi v napačno stran in v križišču trčil v bok vozila, ki je pred njim zavijalo. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Policisti bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.