urednistvo@preteklih24.si

Na skuterju pripeljala do oškodovanke in ji iz rok iztrgala torbico

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 41 primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda, s področja kriminalitete so obravnavali eno drzno tatvino, dva vloma in ponarejanje listin. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali osemkrat.


Fotografija je simbolična

Na počivališču Raubarkomanda je neznani storilec vlomil v rezervoar tovornega vozila poljskih reg. številk in iz njega iztočil približno 450 litrov dieselskega goriva in lastniku povzročil za 700 eur škode.

V Postojni je bilo vlomljeno v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Storilec je pregledal hišo, ukradel pa ni ničesar.

Malo pred 17.00 uro sta dva neznana storilca s skuterjem pripeljala po pločniku ob nogometnemu stadionu Bonifika na Ljubljanski ulici v Kopru. Ko sta se pripeljala do 48-letne oškodovanke doma iz okolice Kopra, sta jo obvozila, pri tem pa ji je sopotnik na skuterju iz rok iztrgal torbico z vsebino, nakar sta nadaljevala z vožnjo v smeri nakupovalnega centra Planet Koper. Oškodovanka ima za 500 eur škode. Voznik skuterja je bil oblečen v zeleno bundo, na glavi je imel rdečo čelado, sopotnik pa v temno bundo s čelado. Vse, ki bi s kakršno koli informacijo lahko pomagali pri izsleditvi storilcev naprošajo, da pokličejo na policijsko postajo Koper na tel. št. 05 611-67-0, na interventno št. policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V Sežani so policisti 24-letnemu domačinu zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da je prepovedana droga konoplja. Snov bo poslana na analizo in v primeru, da bo potrjeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper moškega uveden hitri postopek z izdajo odločbe.