urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti danes na 125 lokacijah prežijo na prehitre voznike

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v 24 urah prejeli 274 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih, dva nujna.


Fotografija je simbolična

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 23 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

S področja kriminalitete izpostavljamo tatvino dveh koles z motorji in nesrečo pri delu.

Včeraj, okoli poldneva, so policisti bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Bezenškovega Bukovja, kjer se je pri delu v gozdu huje poškodoval 54-letni moški. Tuja krivda je izključena.

V Preboldu je neznani storilec izpod kozolca ukradel starejše kolo z motorjem znamke Tomos Colibri, rdeče barve in kolo z motorjem, znamke Piaggio, Tip Vespa 50, letnik 1991, vinsko rdeče barve.

V nadaljevanju o dogajanju s področja cestnega prometa.

O tragični prometni nesreči, v kateri je včeraj popoldne umrl 15-letni fant so policisti včeraj že poročali. Letos je to že druga smrtna žrtev na celjskem območju. Policisti zato znova pozivajo prav vse udeležence cestnega prometa, naj dosledno upoštevajo cestno prometne predpise, naj bodo v prometu strpni in previdni, ter naj pazijo nase in na ostale udeležence.

Ne pozabite na današnji maraton nadzora hitrosti, ki bo do 19. ure potekal na 514 lokacijah po vsej Sloveniji. Na območju Policijske uprave Celje bodo nadzor izvajali na 125. lokacijah. Namen nadzora je umirjanje hitrosti v prometu in spreminjanje vozniških navad, da bi bile naše ceste varnejše za vse. Voznike pozivajo, naj spoštujejo omejitve in prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti, saj je življenje dragocenejše kot nekaj prihranjenih sekund!