urednistvo@preteklih24.si

S slabima dvema in pol promiloma alkohola v krvi sedel za volan

Včeraj, 1. februarja ob 19.41 uri, je bila Policija obveščena, da je neznani storilec tekom včerajšnjega popoldneva skušal vlomiti v neregistrirano kamp prikolico, ki je bila parkirana na parkirišču blizu ene od stanovanjskih hiš na območju naselja Šempeter pri Gorici.


Fotografija je simbolična

Storilec v omenjeno kamp prikolico ni vstopal. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Danes, 2. februarja okoli poldneva, so policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 42-letno voznico osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti Policijske postaje Nova Gorica so ji vozilo skladno s prometno zakonodajo (po določilu 23. člena ZPrCP) zasegli, zoper kršiteljico cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Prometni policisti so včeraj, 1. februarja ob 23.26 uri, v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 62–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (1.04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na
okrajno sodišče.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 1. februarja ob 17.26 uri, na območju naselja Volčja Draga ustavili in kontrolirali kolesarja. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (1.20 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so prometni policisti izdali plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru

Včeraj, 1. februarja v popoldanskih urah, so policisti Policijske postaje Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih v enem od naselij v Občini Renče – Vogrsko. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev četrtega odstavka 6. člena ZJRM-1) je bil kršitelju izdan plačilni nalog.