urednistvo@preteklih24.si

Nepazljiva voznica trčila v kolesarja in ga poškodovala

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 53 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 61 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Pirničah je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil ogrevalno tehniko. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Viču so obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujen denar in nakit, lastnik je bil oškodovan za nekaj tisoč evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolesi znamke Cube Nature Treking in znamke Veloretti. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 19. uro se je v križišču Drenikove ulice na Celovške ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 19. uro se na Ljubljanski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.