urednistvo@preteklih24.si

Nepridipravi ponoči prijavili požar, ki ga ni bilo

Policisti so na številko 113 prejeli 237 klicev, od tega je bilo 48 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.


Fotografija je simbolična

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so zvečer v Čatežu ob Savo ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 24-letni državljan Srbije. V vozilu je imel sopotnika iz Srbije, za katerega so policisti ugotovili, da je peš prestopil državno mejo v bližini mejnega prehoda Slovenska vas. Pri sebi ni imel dokumentov, saj naj bi jih izgubil na Hrvaškem. Njuna pot proti Ljubljani se je tako končala hitro. Voznika osebnega avtomobila so oglobili, 46-letnika, ki je mejo prestopil na nedovoljen način, pa so izročili hrvaški policiji.

Poskus vloma

V Grmovlju so šentjernejski policisti opravili ogled poskusa vloma v stanovanjsko hišo. Z ogledom in zbiranjem obvestil so ugotovili, da naj bi se dogodek zgodil okoli 13.00 ure dan prej – takrat so domači slišali nek čuden pok oziroma zvok, ki mu niso posvečali posebne pozornosti. Včeraj dopoldne pa so ugotovili, da je poškodovan okvir garažnega okna in počena šipa. Lastniku so storilci povzročili za okoli sto evrov škode.

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost

Policisti in petnajst gasilcev iz PGD Semič, Štrekljevec in Gradnik se je ponoči okoli polnoči po nepotrebnem odpeljali na domnevni požar, ki ga ni bilo. Nekaj pred polnočjo so neznanci na številko 12 prijavili, da v Črešnjevcu pri Semiču gori hlev. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da domači spijo in nikjer ne gori. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, nakar bodo klicatelje kazensko ovadili..

Prometna varnost

Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč, od tega eno z lažjimi poškodbami. V Krškem sta popoldne trčili dve vozili. Po prvih ugotovitvah je 57-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 24-letni voznici, zaradi česar sta vozili trčili. Policisti prisotnosti alkohola niso ugotovili, voznica in njega sopotnica pa sta se v nesreči lažje poškodovali.