urednistvo@preteklih24.si

21-letnica čelno trčila v nasproti vozeče vozilo, oba voznika sta ostala ukleščena v vozilih

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 35-ih primerih in na številko 113 prejeli 116 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih so bile tri osebe lažje telesno poškodovan, šest prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, ter zasegli eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, eno nasilništvo lahke telesne poškodbe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali dvakrat.

V okolici Ankarana je neznani storilec iz osebnega avtomobila Audi A3 reg. št. KPBS-617 in Peugeot 307 reg. št. KPPK-098 odtujil obe registrski tablici.

V Kopru je varnostnik v eni od trgovin pri tatvini prijel 38-letnega moškega doma iz Kopra. Slednji si je v trgovini pod jakno skril nekaj prehrambenih izdelkov v skupni vrednosti 14,94 eur in odšel mimo blagajne ne da bi artikle plačal. Moškega je zaustavil varnostnik in poklical policijo, zoper njega pa bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Ob 8.24 uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila med naseljema Neverke in Kal. 46-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Pivke je vozila iz smeri Neverk proti Kalu. Na ravnem delu ceste je pričela s prehitevanjem neznanega tovornega vozila s
priklopnikom v času, ko je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 37-letni drž. BiH s tovornim vozilom in priklopnikom. Slednji se je s tovornim vozilom ustavil na cesti, voznica osebnega avtomobila pa je z vozilom čelno trčila v njega in ostala ukleščena v vozilu. Iz vozila so jo s tehničnim posegom rešili gasilci, nakar je bila z reševalnim vozilom odpeljana v klinični center v Ljubljano. Po prvih ugotovitvah je zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici nesreče bo izdan plačilni nalog. Cesta je bila zaprta do 10.50 ure, ko je promet stekel izmenično enosmerno, ter ponovno odprta ob 11.25 uri.

Danes ob 05.50 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila v Hruševju. 21-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne je vozila iz smeri Hruševja proti Dilcam in v levem nepreglednem ovinku zaradi nepravilne smeri in strani vožnje čelno trčila 38-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne. Po trčenju sta bila oba voznika ukleščena v vozilu in so ju s tehničnim posegom rešili gasilci nakar sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v klinični center v Ljubljano. V nesreči sta bila oba voznika lažje telesno poškodovana, za čas obravnave nesreče pa je bil na kraju urejen obvoz prometa. Promet je bil sproščen ob 9.13 uri.

Policisti so v Izoli ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Izole. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,50 mg/l alkohola, policisti pa so ugotovili, da ne nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Zanj bo napisan obdolžilni predlog po 56/8-1 členu ZVoz, ter izdan plačilni nalog po 46/6 členu in 105/3 členu ZPrCP, ter 25/6 ZMV. Prav tako bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe zoper 40-letnega lastnika vozila doma iz okolice Kopra, ker je dal motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

V Kopru so policisti ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra. V postopku so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Seči ustavili 24-letnega domačina z mopedom, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,98 mg/l alkohola. Domačinu so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ponoči je bil v Ankaranu ustavljen 47-letni voznik OA doma iz Lucije, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,01mg/l alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Prav tako je bil ponoči v Kopru ustavljen 27-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Kopra, kateremu je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kanabis. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 12 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 5 državljanov Irana in 3 državljani Afganistana so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, štiri državljani Kosova pa bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.