urednistvo@preteklih24.si

V nesreči pri delu v gozdu umrl 59 letni moški

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 140 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 23 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 15 tatvin, 8 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Horjulu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Tacnu je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke Lombardo Sestriere. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke Ghost. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili blagajno z menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

V Šiški je bilo vlomljeno v novogradnjo od koder so odtujili sanitarni material. Povzročili so za okoli 3.000 evrov škode.

Na Viču je bilo vlomljeno dva gradbena kontejner od koder so odtujili električno orodje in vodnike. V enem primeru so povzročili so za okoli 3.000 evrov, v drugem pa za okoli 5.000 škode.

Roparska tatvina, prijet osumljenec:

Včeraj, okoli 11. ure so bili policisti obveščeni o roparski tatvini v eni izmed prodajaln nakita na območju centra Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je 23-letni osumljenec vstopil v prodajalno in se zanimal za nakup nakita. V roke je vzel nakit, ter stekel proti izhodu prodajalne. Uslužbenka je osumljenca skušala zadržati, a jo je osumljeni odrinil in zbežal. Za njim je stekel lastnik, ki je ob pomoči še enega občana osumljenca prijel in ga uspel zadržati do prihoda policistov. Pri osumljencu so bili najdeni odtujeni predmeti v vrednosti nekaj sto evrov, ki so mu bili zaseženi. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti so osumljencu odvzeli prostost in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja roparske tatvine. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V reki Krki najdena mrtva oseba

Včeraj, nekaj pred 21. uro so policisti bili obveščeni, da je bila v reki Krki na območju Ivančne Gorice najdena mrtva oseba. Na kraju so posredovali gasilci, ki so 65 letno žensko potegnili na kopno. Glede na do sedaj zbrana obvestila je oseba iz pešpoti, ki je tik ob reki, zdrsnila v vodo, tok pa jo je odnesel do jeza, kjer je bila najdena. Policisti so opravili ogled kraja, po do sedaj zbranih obvestilih v dogodku ni podanih sumov kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nesreči pri delu v gozdu umrl 59 letni moški

Včeraj, okoli 12. ure so policisti bili obveščeni o dogodku na območju Cerknice, kjer je pri delu v gozdu umrl 59-letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je moški v družbi več oseb in lastnika gozda pomagal pri sečnji in spravilu lesa. Pri podiranju enega izmed dreves se je od njega odlomila večja veja in padla na 59-letnika, ki je na kraju zaradi poškodb umrl. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar na vozilu v Kisovcu

Včeraj, nekaj pred 7. uro so policisti bili obveščeni o požaru vozila v Kisovcu. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo manjše tovorno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču z delujočim motorjem, v vozilu pa v času požara ni bilo nikogar. V požaru je bilo tovorno vozilo uničeno, prav tako pa je bil poškodovan še en osebni avtomobil, ki je bil parkiran ob gorečem vozilu. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov škode. Vzrok požara še ni znan, sumi se okvaro vozila. Policisti bodo opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 8.30 se je na Cesti na Brdo v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi vožnje preblizu robu trčil kolesarko, ki je vozila ob robu pred njim. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na cesti med Grosupljem in Velikim Mlačevim zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar, ki ga je voznica pravilno prehitevala zapeljal na sredino vozišča in trčil v bok vozila. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.99 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na Kočevski cesti v Škofljici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet trčil v pešca na pločniku. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na cesti od Horjula proti Gorenji vasi zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v skalo. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na cesti od Grosuplja proti Veliki Račni zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo v jarek. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je v Besnici zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure se je v Vodicah zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo na streho. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.