urednistvo@preteklih24.si

Policisti PP Ormož osumljencema zasegli prepovedano drogo in hladno orožje

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 311 klicev, od tega 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 primera nedovoljenega prehoda državne meje.


FOTO: PU Maribor

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 20 kaznivih dejanj,
– 20 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 povoženja divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,

Brez vozniške v neregistriranem vozilu

Policisti PP Ptuj so okrog 13.20 ure obravnavali 26-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja in v neregistriranem vozilu, ki mu je bilo zaseženo.

Tatvine medeninastih predmetov

Policisti PP Rače obravnavajo primer tatvin medeninastih in drugih kovinskih predmetov s pokopališča v Slivnici. Po nestrokovni oceni znaša skupna materialna škoda 2.000 evrov.

Osumljena neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami

Policisti PP Ormož so v hišnih preiskavah pri 38- in 34-letniku z območja UE Ormož zasegli snovi, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo: približno 40 gramov rjave grudaste snovi, 20 gramov bele praškaste snovi, 100 gramov posušenih rastlinskih delcev, injekcijsko brizgo z tekočo snovjo in določeno količino gotovine v različnih bankovcih, ki so bili pridobljeni s preprodajo prepovedane droge, digitalne tehtnice ter druge elektronske naprave. Zaseženo je bilo tudi hladno orožje, pri čemer bo izveden ustrezen postopek po Zakonu o orožju. Moška sta osumljena storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. čl. KZ). Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njiju podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.