urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem dnevu zasegli kar 3 vozila

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 38 primerih in na številko 113 prejeli 113 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovan, šest prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, ter zasegli tri vozila.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali vlom, dve tatvini in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali devetkrat.

Neznani storilec je v okolici Pirana vlomil v kontejner na delovišču iz katerega je ukradel večjo količino električnih vodnikov in drugega električnega materiala. Z dejanjem je podjetje iz Ljubljane oškodovano za približno 11.000 eur.

V Spodnjih Škofijah je neznani storilec z osebnega avtomobila Citroen Berlingo ukradel obe registrski tablici KPCA-309.

Policisti so v bližini Hrvatinov ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, kateremu je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na prepovedano drogo kokain in opiate. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zanj sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti v Jagodju ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške, kateremu je alkotest pokazal 0,68 mg/l alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško, zanj sledi obdolžilni predlog.

Zasegi vozil:

Policisti so na MP Dragonja na vstopu v državo kontrolirali 48-letnega voznika kombiniranega vozila doma iz Ljubljane. Pri kontroli so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu kombi zasegli, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so med Bivjem in Bertoki ustavili 55-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, ker mu je poteklo iz zdravstvenih razlogov. Vozilo so mu zasegli, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Kopru je bil zvečer ustavljen 28-letni voznik osebnega avtomobila doma iz območja Hoč, za katerega so policisti ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,49 mg/l. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 9 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS, vsi postopki še potekajo.

Ob 22.44 uri so policisti v Dragonji ustavili osebni avtomobil italijanskih reg. številk. Ugotovili so, da vozilo vozi 35-letni državljan Italije, ki skupaj s sopotnikom – 34-letnim državljanom Indije z urejenim statusom v Italiji prevažata tri državljane Indije, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Oba sprovajalca so pridržali in bosta s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ilegalni prebežniki pa bodo predani hrvaškim varnostnim organom.