urednistvo@preteklih24.si

Z jekleno lomilko udaril po vozilu oškodovanca in s kraja odpeljal

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 111 primerih in na številko 113 prejeli 386 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri so bile tri osebe telesno poškodovane, 12 prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so tri tatvine, dva vloma, dve grožnji, dve poškodovanji tuje stvari ter po eno kaznivo dejanje

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, drzne tatvine in kršitev nedotakljivosti stanovanja.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali 15-krat.

28. 1. 2022:

V Pivki je neznani storilec vlomil na gradbišče in ukradel 80 opažnih elementov, ter s tem lastnika oškodoval za 1.600 eur.

Policisti so v Ankaranu 35-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg/l alkohola. Domačinu so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in zanj napisali obdolžilni predlog.

29. 1. 2022:

V Postojni je neznani storilec poskušal vlomiti v javno gospodarsko družbo. Storilca je pregnal alarm, zato je od dejanja odstopil.

V Portorožu je mlajši moški v trgovini z oblačili ukradel s stojala ukradel dve jakni in ženski plašč, ter s kraja zbežal neznano kam.

V Kozini so policisti ustavili 26-letnega vozniku osebnega avtomobila doma iz Postojne odvzeli vozniško dovoljenje na podlagi 113a člena ZP, ker je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Zanj bo napisan obdolžilni predlog.

30. 1. 2022:

V okolici Kopra je 22-letni domačin z osebnim avtomobilom prehitel 21-letnega Koprčana, zapeljal pred njegovo vozilo in pristopil do voznika, ter mu zagrozil, da ga bo ubil v kolikor bo ponovno govoril z njegovo punco. V nadaljevanju je iz svojega vozila vzel jekleno lomilko ter z njo udaril po vozilu oškodovanca, nato pa s kraja odpeljal. Zoper 22-letnika bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje grožnje in poškodovanje tuje stvari.

Policisti so v Divači ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra, kateremu je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kanabis. Policisti so mu odredili strokovni pregled in odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 17.48 uri se je v Spodnjih Škofijah pripetila prometna nesreča v kateri so bile tri osebe telesno poškodovane. 43-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra je vozil iz smeri Ankaran v smeri Škofij, v desnem ovinku zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil z 51-letnim voznikom osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V vozilu slednjega sta bila voznik in 44-letna sopotnica ukleščena in so ju iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci, nakar sta bila odpeljana v bolnico Izola. Teža njunih poškodb še ni znana. Povzročitelju so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,69 mg/l alkohola, zanj pa je bil odrejen še strokovni pregled. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

V Postojni so policisti ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Postojne. V postopku je bilo ugotovljeno, da mu je poteklo vozniško dovoljenje iz zdravstvenih razlogov, zato so policisti mu vozilo zasegli, zanj pa bodo napisali obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24-ih urah obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Štiri državljani Turčije so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom.

V petek popoldan so policisti pri Črnem Kalu ustavili dve vozili slovenskih reg. številk. V vozilu 22-letnega drž. Afganistana z urejenim dovoljenjem za prebivanje v Sloveniji je bil en državljan Bangladeša, v vozilu 40-letnega moškega doma iz Ljubljane pa 3 državljani Bangladeša. 22-letni državljan Afganistana je bil v soboto priveden k preiskovalnemu sodniku v Koper, ki je zanj odredil pripor. Policisti so ugotovili, da je 40-letni Ljubljančan pozitiven na HAG testu, ovadbo zoper njega bodo podali po redni poti, ilegalni prebežniki pa bodo predani hrvaškim varnostnim organom.