urednistvo@preteklih24.si

Slovenska Bistrica: V požaru na hlevu dve osebi poškodovani

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 221 klicev, od tega 70 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 primere nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 13 kaznivih dejanj,
– 12 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometna nesreča III. kategorije
– 6 povoženj divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil
– 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
– 1 osebi je bila izrečen ukrep prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

Prijeta tujca

Zjutraj, okrog 1. ure, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu grških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Grčije, odkrili dva tujca, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.
Državljana Afganistana so policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Poškodovan kolesar

Včeraj popoldne so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v Mariboru, v kateri se je mladoletni kolesar huje poškodoval med vožnjo po klančini, ki ni namenjena vožnji s kolesom.

Požar na območju Slovenske Bistrice

Policisti obravnavajo požar hleva v okolici Slovenske Bistrice, o katerem so policisti bili obveščeni v soboto. Pri reševanju živine in premoženja iz hleva sta se dve osebi lažje telesno poškodovali. V požaru je nastala večja premoženjska škoda – po nestrokovni oceni v višini 100.000 eur. Kriminalisti še zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo požara, ogled kraja pa so že opravili.