urednistvo@preteklih24.si

Pijan in brez vozniškega dovoljenja ostal brez vozila

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 30. januarja zjutraj, obravnavali tatvino na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani v času od sobote zvečer do nedelje zjutraj, iz rezervoarja tovornega vozila iztočil približno 600 litrov dizelskega goriva. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 921 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Nesreča na smučišču Cerkno

Včeraj, 30. januarja ob 16.12 uri, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obveščena o nesreči na smučišču Cerkno in v kateri je bil poškodovan smučar. Po sedanjih ugotovitvah se je 54–letni smučar po progi Brdo, med smuko pa se je v omenjenega smučarja z zadnje strani v njegov levi bok zaletel drugi 39–letni smučar. V trku obeh smučarjev je 54-letni smučar utrpel telesne poškodbe, na kraju so ga oskrbeli reševalci. Kasneje so ga prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči iz ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija bodo glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

Vlomili v trgovino v Novi Gorici

Včeraj, 30. januarja ob 21.18 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu v eno od trgovin v Novi Gorici (Prvomajska ulica). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj v večernih urah, vlomil vhodna vrata objekta in vstopil v notranjost. Storilec je kasneje kraj zapustil ne da bi karkoli odvzel. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Na Colu zagorelo v notranjosti vozila

Včeraj, 30. januarja ob 18.37 uri, so policisti bili obveščeni, da je na območju Cola zagorelo v notranjosti osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz. Na kraju so policisti PP Ajdovščina z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je bilo omenjeno osebno vozilo (odjavljeno iz prometa) na parkirišču puščeno že dlje časa (od druge polovice lanskega leta), na avtomobilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo omenjenemu vozilu ampak drugemu avtomobilu; registrski tablici nista beleženi kot ukradeni ali izgubljeni. Zaradi tlenja se je poškodovala tekstilna prevleka na sedežu, kasneje so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Col in GRC Ajdovščina. Okoliščine dogodka Policija še preiskuje.

Tatvina motornega vozila na Goriškem

Včeraj, 30. januarja ob 19.45 uri, so policisti bili obveščeni o tatvini parkiranega osebnega avtomobila v širši okolici Nove Gorice. Po sedanjih ugotovitvah je bilo starejše neregistrirano osebno vozilo znamke Audi 80, bele barve, v času od 21. do 28. januarja 2022 odtujeno v širši okolici Nove Gorice. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti udeležen 46-letni voznik mopeda

Včeraj, 30. januarja ob 15.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na cesti Vogrsko – Prvačina in v kateri je bil samoudeležen 46-letni voznik mopeda. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da se je omenjeni voznik z mopedom peljal v naselju Prvačina. Ko je pripeljal v zadnji levi ovinek pred vodnim zajetjem je zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča (mokra in spolzka cesta) izgubil oblast nad vozilom in padel na levi bok. Pri tem si je mopedist poškodoval levo nogo. Kasneje si je poiskal ustrezno zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo zoper povzročitelja nezgode glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči I. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti na Tolminskem udeležena voznica avtomobila

Danes, 31. januarja zjutraj, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti Tolmin – Kobarid, na tako imenovani Volarski ravnini v Občini Tolmin in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Na kraju ugotovljeno da je voznica osebnega avtomobila nekaj po 6.uri zjutraj, peljala po glavni cesti iz Kobarida proti Tolminu. Med vožnjo jo je v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo preko levega smernega vozišča, nato pa je z avtomobilom trčila v varovalno odbojno ograjo, preko katere se je vozilo prevalilo na travnik na levi strani ceste. Po nezgodi voznica ni bila vidno poškodovana in je bila napotena na preventivni pregled v ZD Tolmin. Pomoč policistom na kraju nesreče so nudili gasilci PGD Tolmin. Tolminski policisti bodo zoper povzročiteljico prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek.

Na Cerkljanskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti PP Idrija so včeraj, 30. januarja dopoldne, v naselju Cerkno ustavili in kontrolirali 41–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne posreduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo osebno vozilo skladno s prometno zakonodajo zaseženo, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi odgovornosti za storitev prekrška po 33. členu Zakona o pravilih cestnega prometa (varnostni pas).

Iz prometa izločili hujše kršitelje cestnoprometnih predpisov

Prometni policisti so v soboto, 29. januarja v zgodnjih večernih urah, v Šempetru pri Gorici ustavili 63–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je odrejen preizkus z alkotestom pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,84 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na
okrajno sodišče.

Prav tako so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v soboto, 29. januarja v večernih urah, na območju Vrtojbe ustavili in kontrolirali 69-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo skladno z določbami Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu ZPrCP). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Danes, 31. januarja ob 5.19 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na cesti med Črničami in naseljem Osek na Ajdovskem povozil divjad (srna). Po trku z vozilom je omenjena divjad zbežala neznano kam. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.