urednistvo@preteklih24.si

Jadralni padalec z rezervnim padalom pristal na drevesu

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 preko vikenda sprejel: 11 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 10 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 8 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in rop.


Fotografija je simbolična

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Policisti so v štirih postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovne postopke.

Dogodki:

Varnostnik je na Savskem otoku na strehi objekta v soboto zvečer zalotil otroke. Policisti so o dejanju obveščali njihove starše in
jih opozorili na nevarno početje.

Gorenjski prometni policisti so pri kontroli prometa v vozilu opazili pištolo in jo zasegli. Po analizi predmeta bodo proti kršitelju
ukrepali.

Policisti so obravnavali dve smučarski nesreči. Obakrat sta smučarja padla sama.

Tržiški policisti so obravnavali začetni požar zaradi neprevidno odložene žerjavice. Tlenje so pogasli gasilci. Škoda ni nastala.

V Lescah je zagorel zabojnik za smeti. Vzrok ni bil ugotovljen.

V Kranju pa so policisti obravnavali prijavo poskusa požiga ciprese. Šlo naj bi za mlajše osebe, ki niso bile izsledene. Škoda ni nastala.

Na območju Jošta so policisti v petek obravnavali prevrnitev traktorja z lažjimi poškodbami voznika, ki je s prikolico zapeljal
preveč na rob vozišča in se prevrnil.

Tržiški policisti so v soboto obravnavali nesrečo jadralnega padalca, ki je z rezervnim padalom pristal na drevesu. Poškodovan ni bil.

Kranjskogorski policisti so v soboto obravnavali nesrečo s sankami. Sankača sta se prevrnila, ko sta na sankah zapeljala v luknjo. Eden od njiju se je pri tem poškodoval. V drugem dogodku pa se je sankač zgrudil zaradi zdravstvenih težav. Na kraju so ga oživljali. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Gorski reševalci so včeraj na Srenjskem prevalu pomagali planincu, ki si je poškodoval nogo.

Divjad je bila povožena na cesti Dolenja vas – Bukovica in na glavni cesti v Bistrici pri Tržiču proti Podljubelju.

Promet

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na Jesenicah je voznica domnevno zaradi zdravstvenih težav povzročila trčenje z udeležencem, ki je vozil nasproti.

V okolici Škofje Loke pa se je voznica zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim avtomobilom prevrnila v potok.

Na Laborah so policisti obravnavali voznika, ki je nesrečo povzročil pod vplivom alkohola (0,96 mg/l). Vozil je na prekratki varnostni razdalji.

V še dveh primerih pa so policisti obravnavali nesreče s pobegom. Na avtocesti so obravnavali voznika, ki je bil na območju Ljubljane udeležen v prometni nesreči in zatem kontroliran na Voklem. V Škofji Loki pa je voznik na parkirišču poškodoval vozilo drugega udeleženca in s kraja odpeljal.

Kriminaliteta

Jeseniški policisti so v soboto obravnavali rop nad občanom in tatvino manjšega zneska denarja z grožnjami in uporabo sile. Policisti proti osumljencem že vodijo postopek. Po podatkih policije oškodovanec ni bil poškodovan.

Na Krvavcu je prijavljena tatvina smuči, na Bledu poskus vloma v osebni avtomobil, v Škofji Loki pa poškodovanje fasade na objektu.