urednistvo@preteklih24.si

Vlomili v kar 7 gradbenih kontejnerjev, škode za 22 tisočakov

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 293 klicev, od tega 99 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 11 kaznivih dejanj,
– 18 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta bili 2 osebi lahko telesno poškodovani,
– 7 povoženj divjadi,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki sta jih vozili,
– 19 prijav kršitev javnega reda in miru, 8 na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih,
– 3 požare.

Izpostavljamo:

VLOM V KONTEJNERJE

Neznani storilec je v noči na 29. 1. 2022, na Koresovi ulici v Mariboru vlomil v sedem kontejnerjev in iz njih odtujil več kosov električnega in akumulatorskega orodja.

Materialna škoda znaša okoli 22.000 evrov.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili.

PRIJET SPROVAJALEC

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku 47-letnega državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda v vozilu pa je prevažal štiri državljane Kitajske, kateri niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo.

Hrvaški državljan je bil pridržan in bo danes priveden k preiskovalnem sodniku, državljani Kitajske pa so bili po končanem postopku vrnjeni na Hrvaško.