urednistvo@preteklih24.si

Na območju Pijave Gorice medved poškodoval 53-letno žensko

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 324 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 91 nanašalo na kriminaliteto, 104 na javni red in mir, ter 94 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 16 vlomov (v devetih primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila. Policisti so poleg nesreče, ki jo je pod vplivom alkohola (0.97 mg/l) povzročil voznik na Vrhniki, ustavili voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.77 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in voznico, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.04 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju in 18 krat v zasebnem prostoru.

Med 28. 1. 2022, od 6. ure in 30. 1. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Logatca izsledili in prijeli 2 tujca (drž. Albanije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Dogodek je opisan v rubriki kriminaliteta.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v vikend hišo, od koder je neznani storilec odtujil moped znamke Boatian. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Mostah so obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit, lastnik je bil oškodovan okoli 3.000 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Scott, krožno žago in tlačilko. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil opremo za deskanje na snegu. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Policisti so na območju Bežigrada obravnavali vlom v poslovni objekt, od koder so bili odtujeni trije prenosni računalniki, družba je bil oškodovana za okoli 3.000 evrov.

V Trbovljah so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili denar in računalniško opremo. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.600 evrov škode.

V Trbovljah obravnavali vlom v poslovni objekt, od koder so odtujili prenosni računalniki in računalniško opremo. Družba je bil oškodovana za nekaj tisoč evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države

Včeraj popoldan so policisti v Logatcu, ustavili vozilo slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik, državljan Albanije z urejenim statusom v Sloveniji, v vozilu prevažal tujca (državljana Albanije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujcema pa še potekajo.

Medved lažje poškodoval občanko

Včeraj, nekaj pred 16. uro so policisti bili obveščeni o dogodku na območju Pijave Gorice, v katerem je medved v gozdu napadel 53- letno občanko in jo lažje poškodoval. Svojec jo je odpeljal v UBKC Ljubljana, kjer so ji oskrbeli lažje rane. Na kraju so posredovali policisti, ki nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjajo okoliščine dogodka. Obveščena sta pristojno lovsko društvo in Ministrstvo za okolje in prostor, ki izvajajo ukrepe v skladu s svojimi pristojnostmi. Ker je na tem območju sploh ob lepem vremenu veliko pohodnikov in sprehajalcev opozarjamo na previdnost.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na cesti med Spodnjimi Stranjami in Kamnikom zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen 23-letni voznik osebnega vozila Renaut coupe, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se prevrnilo na bok. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 21. uro se je na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18.30 se je na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval, povzročitelj pa je odpeljal s kraja ne da bi nudil podatke oškodovancu. Policisti so ga kmalu po dogodku izsledili na domu. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.97 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.