urednistvo@preteklih24.si

Policisti mladoletniku zasegli prepovedano konopljo

Včeraj, 27. januarja ob 18.32 uri, je bila Policija obveščena o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Črnega Vrha (Občina Idrija).


Fotografija je simbolična

Policisti policijske patrulje PP Idrija so na kraju z ogledom in z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je neznani storilec tekom včerajšnjega dneva v času odsotnosti stanovalcev pristopil do hiše in s pomočjo neznanega predmeta skušal vlomiti skozi okno in vrata na terasi. Storilcu v objekt ni uspelo vstopiti, zaradi omenjenega nezakonitega ravnanja je nastala materialna škoda za okoli 2.000 evrov. Policisti PP Idrija bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Danes, 28. januarja okoli poldneva, so policisti v Novi Gorici starejšemu mladoletniku v postopku zasegli manjšo količino zelene posušene rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zaseženo rastlino poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mladoletnika zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tatvina avtomobilskega katalizatorja na Goriškem

Včeraj, 27. januarja ob 12.16 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino katalizatorja z osebnega avtomobila znamke VW, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času od 19. januarja do včerajšnje prijave kaznivega dejanja Policiji iz izpušnega sistema odvzel oz. odmontiral katalizator. Po kaznivem dejanju je nepridiprav z omenjenim predmetom kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno tisoč evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja tatvine (po določilu 204. člena KZ-1) na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.