urednistvo@preteklih24.si

Pijan zapeljal čez sredino krožišča in se ustavil na drugi strani ceste na travnati površini

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 139 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 29 na javni red in mir, ter 49 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 27. 1. 2022, od 6. ure in 28. 1. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Iraka), ki je nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujcem še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Hrastniku je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v tri kleti, od koder je bilo odtujeno kolo znamke XMR. Skupna škoda znaša okoli 200 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena oprema za ribolov. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v štiri kleti, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Merida in Ideal, deli kolesa, ter orodje. Skupna škoda znaša okoli 5000 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred polnočjo je na Tržaški cesti v Logatcu prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0.78 mg/l) zapeljal čez sredino krožišča, nato pa se ustavil na drugi strani ceste na travnati površini. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo napisali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.