urednistvo@preteklih24.si

Pijan trčil v drog javne razsvetljave

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 primerih in na številko 113 prejeli 162 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani in šest prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali dva poskusa vloma, tri tatvine, dve poškodovanji tuje stvari in ponarejanje listin. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali sedemkrat.

V okolici Kopra je neznanec poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Pri tem je na vozilu odpadla okrasna letev.

V Kopru je neznani storilec poskušal vlomiti v nenaseljeno stanovanjsko hišo.

Na MP Starod so policisti na izstopu iz države pri kontroli 37-letnega voznika tovornega vozila, drž. BiH ugotovili, da ima pri sebi ponarejeno listino o tovoru. Listino so mu zasegli, zoper nje pa bo podana kazenska ovadba. Voznika so prav tako oglobili 37/5 čl. ZCes-1.

Ob 20.56 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Luciji. Policisti so ugotovili, da je 69-letni drž. Hrvaške z osebnim avtomobilom zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v drog javne razsvetljave. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,66 mg/l alkohola, ter zanj odredili pridržanje. Ob 05.05 uri je bilo zaradi slabega zdravstvenega stanje pridržanje prekinjeno, nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Izola. Zoper njega je bil napisan obdolžilni predlog.

Dopoldan so policisti v Izoli ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Pirana, kateremu je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na prepovedano drogo konopljo. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled in odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper njega podan obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti v Kopru 60-letnemu vozniku tovornega vozila odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,80 mg/l alkohola. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in zasegli vozniško dovoljenje, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 14 državljanov Afganistana je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom, dva državljana Kosova, pa bosta po končanem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom