urednistvo@preteklih24.si

Državljana Kosova z lažnimi listinami goljufal pri prejemanju socialnih transferjev

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja rop. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Policisti so pridržali voznika, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Radovljiški policisti so obravnavali tujega voznika tovornega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga pridržali. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Blejski policisti so včeraj obravnavali prijavo o spuščenem psu. Do ugriza ni prišlo. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek zaradi kršitve predpisov o zaščiti živali.

V Kranju je pošteni občan včeraj naznanil opustitev samozaščitnih ukrepov na avtomobilu na enem od parkirišč. Lastnica je ob odhodu pozabila zapreti vrata, v vozilu pa je pustila vredne osebne stvari. Policisti so jo opozorili na samozaščito.

Gorenjski policisti so na območju Kranja včeraj popoldan pri daljšem ustavljanju pomagali policistom avtocestne policije. Zaradi kršitve prometnih pravil je bila obravnavana voznica. Postopek vodi avtocestna policija.

Divjad je bila povožena na cesti Šenčur – Brnik.

Rop

Na Planini v Kranju so policisti včeraj ob 18:40 obravnavali rop v trgovini. Storilec je na blagajni s predmetom zagrozil prodajalki in zahteval denar. Odtujil je gotovino. Poškodovan ni bil nihče. O dejanju kriminalisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Zloraba

Gorenjski policisti za izravnalne ukrepe so obravnavali državljana Kosova, ki je z lažnimi listinami goljufal pri prejemanju socialnih transferjev. Prikazoval je, da z družino biva in dela v Sloveniji, čeprav vse okoliščine kažejo, da to ne drži. Prijavljen je bil celo na naslovu, kjer ni objekta. Do pravic iz naslova javnih sredstev ni upravičen. V približno dveh letih si je pridobil okoli 6.000 evrov protipravne koristi. Za dejanje je kazensko ovaden. V postopku

Smučanje

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve smučarski nesreči. Obakrat sta smučarja padla sama. Eden od njiju je zaradi neprimerne hitrosti smučanja zapeljal v kup snega. Oba sta se poškodovala. Po trenutnih podatkih so policisti na Gorenjskem letos preverjali 28 nesreč na smučiščih. Ena tretjina udeležencev so bili otroci. Vsi so padli sami. V skupno 12 primerih nesreč pri udeležencih obstaja sum na hujše poškodbe.