urednistvo@preteklih24.si

Do požara prišlo zaradi preboja ognja na peči oziroma dimniku

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 215 klicev občanov. 49 klicev je bilo interventnih.


Fotografija je simbolična

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 21 s področja prometne varnosti in 6 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o prometni nesreči z lažjimi in sedmih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami so policisti nekaj pred 14. uro obravnavali izven naselja Sele na območju Slovenj Gradca. Prometno nesrečo je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil voznik osebnega vozila, ki je med prehitevanjem drugega osebnega vozila izgubil oblast nad vozilom in trčil v drugo vozilo. V nesreči je bil lažje telesno poškodovan sopotnik v vozilu povzročitelja.

Policisti PP Slovenske Konjice so včeraj v popoldanskem času v Zrečah obravnavali prometno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda. Prometno nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčila v drugo vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznica vozila pod vplivom alkohola, saj ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,42 mg/l miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznico bodo policisti podali plačilni nalog.

S področja kriminalitete izpostavljajo vlom v stanovanjsko hišo na območju Šentjurja, iz katere je neznani storilec v dopoldanskem času odtujil gotovino.

Na območju Podkraja pri Velenju je neznani storilec odtujil starejše osebno vozilo znamke Renault Clio registrskih oznak CE FI-238.

Policisti so obravnavali še kaznivo dejanje Nasilje v družini in kaznivo dejanje Grožnje.

Šentjurski policisti so včeraj obravnavali požar na delovnem stroju, do katerega je prišlo med obratovanjem stroja zaradi kratkega stika na motorju. Požar so pogasili gasilci, nastala je materialna škoda, tuja krivda je izključena.

Včeraj nekaj pred 23. uro so policisti bili obveščeni o požaru na objektu v Šmatevžu na območju Gomilskega. Policisti so na kraju ugotovili, da je do požara prišlo zaradi preboja ognja na peči oz. dimniku. Zagorela je streha objekta in več orodja, poškodovan ni bil nihče. Požar so pogasili gasilci. Policisti nadaljujejo z ogledom in zbiranjem obvestil.

Na območju Raven na Koroškem, se je včeraj pri delu z žerjavom lažje poškodoval delavec. Tuja krivda je izključena.