urednistvo@preteklih24.si

Preiskana kazniva dejanja na območju centra Ljubljane

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 157 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 46 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 6 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke
Giant. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Preiskana kazniva dejanja na območju centra Ljubljane

Policisti policijske postaje Ljubljana Center so konec prejšnjega tedna preiskali več kaznivih dejanj tatvin in vlomnih tatvin na območju centra Ljubljane. V enem primeru je 32 letni osumljenec iz nosilca na vozilu odtujil dve električni kolesi večje vrednosti, v drugem pa je odtujil zaklenjen električni skiro. Prav tako je osumljen treh vlomov v dveh primerih v kleti, od koder je enkrat odtujil kolo v enem primeru pa je ostal pri poskusu. Sumi se tudi da je vlomil v enega izmed stanovanj na območju centra Ljubljane iz katerega je odtujil električni skiro. Policisti so mu po vseh zbranih obvestilih konec prejšnjega tedna odvzeli prostost in ga zaradi suma dveh kaznivih dejanj tatvin in treh kaznivih dejanj velikih tatvin privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 10. ure se je v križišču Kopališke in Krakovske ceste v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku tovornega vozila, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu povzročitelja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 11. uro se je na cesti med Grosupljem in Turjakom zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste po gozdni brežini in trčila v drevje. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.