urednistvo@preteklih24.si

Najprej so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, nato ostal še brez vozila

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 29 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 88 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 1 poškodovanje tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.


Fotografija je simbolična

V Izoli so policisti 17-letniku zasegli moped, za katerega je bilo ugotovljeno, da je prekoračil največjo dovoljeno hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 13. uri je na Parenzani pri Bertokih zaradi neprilagojene hitrosti padel kolesar. 61-letnik iz Trsta se je pri tem lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Izpred hiše v Piranu je nekdo ukradel kolo znamke Marin, srebrne barve, vredno 1000 evrov.

Ob 23.50 so policisti zapeljali na avtocesto proti Postojni za 57-letnim voznikom osebnega avtomobila iz Novega mesta, ki je bil pred tem ustavljen v Kopru. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,40 mg/l, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Pred izvozom za Kastelec so ga ponovno ustavili in mu zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 4 ilegalne prehode državne meje. Dopoldan so pri Hrušici ustavili osebni avto ljubljanske registracije, ki ga je vozil 30-letni državljan Bolgarije. V vozilu so bili še 3 državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Pri Jelšanah pa so obravnavali državljana Kosova, ki je prav tako prestopil mejo nelegalno. Postopki še potekajo.