urednistvo@preteklih24.si

Na znake policistov ni ustavil, nato povzročil prometno nesrečo in končal v priporu

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 8 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simboličmna

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Policisti so pridržali voznika, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti.

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda in miru je bila pridržana ena oseba.

Policisti so v enem postopku osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge.

Dogodki:

Kranjski policisti so obravnavali požar na vozilu v zasebni garaži. Nastala je manjša materialna škoda.

V okolici Bleda je med vožnjo zagorel osebni avtomobil. Poškodovan ni bil nihče. Okoliščine kažejo, da gre za okvaro.

V Kranju so policisti obravnavali nesrečo pri delu z delovnim strojem. Voznik stroja je trčil v peško in jo poškodoval.

Kranjski policisti so pridržali moškega, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel do občanov, s kršitvijo pa je nadaljeval tudi v
intervenciji policistov. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so obravnavali moškega, ki na vlaku ni upošteval pravil PCT, nedostojno pa se je vedel tudi uslužbencev.
Zaradi nedostojnega vedenja so ga policisti kaznovali z globo.

V Tržiču je voznik s sivim osebnim avtomobilom trčil v psa, ki je bil z lastnikom na prehodu za pešce. Pes je poginil. O neznanem vozniku policisti še zbirajo obvestila.

V Železnikih je neznani voznik na parkirišču poškodoval drug osebni avtomobil in s kraja brez nudenja podatkov odpeljal.

Divjad je bila povožena na cesti Brnik – Cerklje na Gorenjskem, Grad – Šenturška gora in Lesce – Lancovo.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Kranju je voznica na prehodu za pešce trčila v mlajšega otroka, ki je po podatkih policije lažje poškodovan. Proti njej poteka prekrškovni postopek.

Nadzor prometa

Zaradi splošno zaostrene prometne situacije so policisti včeraj ob rednem delu povečali nadzor cestnega prometa. Prometni policisti so obravnavali dve prekoračitvi hitrosti v naselju, dva voznika sta bila pod vplivom alkohola, še eden od njiju pa tudi brez vozniškega dovoljenja.

Na glavnem križišču na Zlatem Polju so obravnavali še sedem kršitev neupoštevanja semaforja in zaznali štiri neuporabe varnostnega pasu.

Z alkoholom je imel težave tudi voznik v Tržiču, ki policistom najprej ni ustavil, zatem pa je trčil v brežino in povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil, proti policistom je kršil tudi javni red in mir. Policisti so ga pridržali.

V Škofji Loki pa so policisti pri akcijskem delu po prometu včeraj obravnavali devet kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu, pet prekoračitev hitrosti ter po tri kršitve zaradi rabe telefona med vožnjo in prevožene rdeče luči na semaforju. Zaradi manjših prekrškov so izrekli še šest opozoril.

Kriminaliteta

Policisti so v okolici Kranja na delovišču obravnavali tatvino delov reflektorjev.