urednistvo@preteklih24.si

Voznica z dvema in pol promiloma alkohola v krvi povzročila prometno nesrečo s telesnimi poškodbami

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 221 klicev, od tega 84 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 nedovoljen prehod državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 26 kaznivih dejanj,
– 10 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 7 povoženj živali,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim vozilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu
izdali plačilni nalog.

PIJANA VOZNICA POVZROČILA PROMETNO NESREČO

Včeraj, okoli 12.20 je 33-letna voznica vozila osebni avtomobil po lokalni cesti Vrhole – Ložnica. V Zgornji Ložnici je v križišču z regionalno cesto Oplotnica – Slovenske Konjice izsilila prednost 24-letnemu vozniku osebnega avtomobila in trčila v desni bok njegovega vozila. Voznik se je v trčenju lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policist so ugotovili, da je imela voznica v organizmu kar 1,24 mg/l alkohola. Takoj so ji odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njo pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo.

Zasegli so ji tudi vozilo, ki ga je vozila in odredili izvedeniški pregled tega vozila. Sumijo namreč, da vozilo pred nesrečo ni bilo tehnično brezhibno.