urednistvo@preteklih24.si

S ponarejenim potrdilom o prebolelosti covid-19 želel prestopiti mejo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 106 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, 3 tatvine in 1 ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.


Fotografija je simbolična

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti odkrili ponarejeno potrdilo o prebolevnosti Covid-19. Sledi kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo vlomil v skladišče in ukradel dva skuterja znamke Gilera Stalker, brez registrskih tablic.

V Piranu je nekdo iz predprostora večstanovanjskega objekta ukradel rušilno kladivo Hilti znamke TE700 AVR, rdeče barve, vredno 1300 evrov.

Na Črnem kalu pa je nekdo ukradel dele kotla za žganjekuho, led luč in akumulator.

V Prisojah pri Kopru je nekdo iz skladišča odnesel več predmetov za opravljanje gostinske dejavnosti (šankomat, roštilj, pečice, nekaj posode) v skupni vrednosti 3000 evrov.

Nadzor tovornih vozil

Včeraj je na območju PU Koper potekal poostren nadzor nad tovornimi vozili. Kontrolirali so 278 tovornih vozil in ugotovili 9 kršitev (3 kršitve zaradi preobremenjenosti vozila, 3 primere ponarejenih dokumentov in tehnično pomanjkljivost na vozilu).

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 16 ilegalnih prehodov državne meje: pri Kozini 4 državljanov Indije, pri Pomjanu 7 državljanov Bangladeša, 4 državljane Pakistana in 1 državljana Albanije.