urednistvo@preteklih24.si

Nepazljiva voznica trčila v mopedista in ga poškodovala

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Fotografija je simbolična

Policisti so obravnavali dva voznika, ki sta bila pozitivna na prepovedane droge. Oba so izločili iz prometa.

Dogodki

Kranjski policisti so obravnavali dimniški požar brez nastanka škode. Vnele so se saje v dimniku.

V še enem primeru je bil na industrijskem območju obravnavan pojav dima na odpadkih. Ugotovljena je bila reakcija na odpadnih surovinah. Posredovali so gasilci. Škoda ni nastala. Okoliščine policisti še preverjajo.

Policisti so včeraj obravnavali prijavo nezanesljive vožnje tovornega vozila. Voznika so ustavili policisti avtocestne policije in ga obravnavajo zaradi nepravilne vožnje po cesti in uporabe telefona med vožnjo.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V okolici Kranja je voznica pri vključevanju v promet spregledala mopedista in z njim trčila. Mopedist je po podatkih policije lažje poškodovan. Proti voznici poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

V Mojstrani je neznani storilec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil bančno kartico in z njo poskušal opraviti dvig. Lastnik je imel nastavljeno varnostno SMS opozorilo in je kartico lahko takoj preklical. Do dviga ni prišlo. Številko PIN hranite ločeno od kartic in na varnem mestu.

Na Cesti maršala Tita na Jesenicah je bilo vlomljeno v tri kleti, v Spodnji Besnici pa v stanovanjsko hišo.