urednistvo@preteklih24.si

Kronika novogoriških policistov

Včeraj, 25. januarja ob 14.22 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti med Idrijo in Godovičem v Zali in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov.


Fotografija je simbolična

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil vzrok prometne nezgode nepravilno prehitevanje 66–letnega voznika avtomobila, v prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prepoved prehitevanja, kršitev določil 52. člena ZPrcP) je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči na hitri cesti H4 na Mlakah pri Vipavi udeleženi dve vozili

Včeraj, 25. januarja nekaj po 15. uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Razdrtim in Vipavo, blizu počivališča Mlake (v smeri Ajdovščine) z udeležbo dveh vozil (osebno in tuje tovorno vozilo). Prometni policisti so z ogledom kraja prometne nezgode ugotovili, da je bil vzrok nezgode neprilagojena hitrost 47–letnega voznika osebnega avtomobila. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil vozniku izdan plačilni nalog. Drugi udeleženi 42–letni voznik tovornega vozila, državljan Poljske, v nesreči ni bil poškodovan.

Neznanec v Budanjah skušal ukrasti dva akumulatorja

Policisti PP Ajdovščina so včeraj obravnavali poskus tatvine dveh akumulatorjev s kmetijskega in delovnega stroja na območju naselja Budanje (Občina Ajdovščina). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec tekom noči pristopil do navedenih vozil in skušal odmontirati akumulatorja, nato pa je storilec iz neznanega razloga odstopil od dejanja. Prijavitelj je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 25. januarja zjutraj, obravnavali povoženje divjadi na regionalni cesti med naseljem Razdrto in Podnanosom (Občina Vipava). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila peljala po regionalni cesti iz Razdrtega proti naselju Podnanos. Med vožnjo na omenjeni relaciji je voznici z njene desne strani na cesto skočila srna in jo posledično zadela s prednjim desnim delom svojega vozila. Kasneje je za poginulo divjad poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Po trku z omenjeno divjadjo je na prednjem delu vozila nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.