urednistvo@preteklih24.si

Delavec neprevidno stopil in padel mimo stopnic v spodnje nadstropje objekta

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 131 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 28 na javni red in mir, ter 42 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami, nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in nesrečo s smrtnim izidom.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 25. 1. 2022, od 6. ure in 26. 1. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujce (drž Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prijeti vlomilci:

Včeraj, nekaj po 21. uri so policisti bili obveščeni o več storilcih, ki so poslušali vlomiti v objekt v Grosupljem. Na kraju so policisti prijeli 25, 22 in 18-letnika, ki so na objektu že poškodovali okno in vrata, ter tako poskušali vstopiti v objekt, vendar so jih pri tem zalotili policisti. Vsi trije so bili za čas zbiranja obvestil pridržani, zoper njih pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Delovna nesreča:

Včeraj, nekaj pred 12. uro so policisti bili obveščeni o delovni nesreči v novogradnji na območju Velikih Lašč. Ugotovljeno je bilo, da je delavec neprevidno stopil, ter padel mimo stopnic v spodnje nadstropje objekta. Pri tem se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti odgovornosti drugih oseb za nesrečo niso ugotovili in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj po 20. uri se je pri naselju Gradišče nad Pijavo Gorico, občina Škofljica, zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 57 letni voznik osebnega vozila je vozil po glavni cesti iz smeri Pijave Gorice proti Turjaku in je zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter trčil v nasproti vozečega 26 letnega voznika osebnega vozila. 57 letni voznik osebnega vozila je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče, drugi udeleženec pa je bil lažje telesno poškodovan. Policisti so opravili ogled, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 15. uro je na Letališki cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila pripeljal iz smeri nakupovalnega središča in zavil na Letališko cesto v smeri Kajuhove, ko je čez prehod za pešce in v napačno smer pripeljal kolesar. Po trčenju je kolesar padel po vozišču in se pri tem huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj pred 15. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Dolščakih (občina Ribnica) v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da voznik ni vozil ob desnem robu vozišča in zato oplazil nasproti vozeče vozilo. Voznik v drugem vozilu se je pri tem lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.