urednistvo@preteklih24.si

18-letni voznik brez vozniškega dovoljenja bežal pred policisti

Policisti so policisti bili danes malo pred 8. uro obveščeni o vlomu v blagajno parkomata na parkirišču ob Avtobusni postaji v Murski Soboti.


Fotografija je simbolična

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci ponoči okrog 1.30 ure z neznanim eksplozivnim sredstvom razstrelili parkomat in iz njega odtujili blagajno z bankovci in posodo s kovanci za skupno okoli 800 evrov. Na samem parkomatu je nastala škoda v višini za okoli 3.000 evrov. Policisti za neznanimi storilci zbiramo obvestila.

18-letni voznik brez vozniškega dovoljenja na znake policistov ni zaustavil

Policisti PP M. Sobota so včeraj okrog 15.30 ure v smeri naselja Rakičan med opravljanjem kontrole cestnega prometa zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa znake policistov ni upošteval, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri naselja Lipovci. Po uspešni akciji policistov je bil voznik ustavljen v naselju Trnje, kjer je bil obvladan. V postopku je bilo ugotovljeno, da 18-letni voznik osebnega avtomobila ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, zato je bilo vozilo zaseženo. Dodatno je bilo ugotovljeno, da so nameščene registrske tablice na vozilu bile ukradene, zato so bile zasežene. V vozilu je bila poleg voznika tudi mladoletna sopotnica. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.