urednistvo@preteklih24.si

Voznica s promilom in pol alkohola v krvi se bo srečala s sodnikom za prekrške

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 106 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, 3 tatvine in 2 poškodovanji tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.


Fotografija je simbolična

Popoldan so policisti na mejnem prehodu Jelšane kontrolirali 41-letnega državljana Hrvaške. Z njim so opravili hitri test za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je reagiral na opiate. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Sledil mu je obdolžilni predlog.

V poostrenem nadzoru prometne varnosti so včeraj policisti ustavili 48 voznikov in jih preizkusili z alkotestom. V enem primeru je preizkus alkoholiziranosti 46-letni voznici osebnega avtomobila v Luciji pokazal 0,70 mg/l, v drugem primeru pa je bil pozitiven test na droge pri 29-letnemu vozniku v Ilirski Bistrici. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 17 ilegalnih prehodov državne meje, vse na območju Rakitovca. Vsi obravnavani migranti so bili državljani Afganistana.