urednistvo@preteklih24.si

V poostrenem nadzoru hitrosti na gorenjski avtocesti najvišja izmerjena hitrost kar 204 km/h

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 6 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Dogodki

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali manjši požar v stanovanjskem objektu zaradi odvrženega cigaretnega ogorka v koš za
smeti. Nastala je majhna materialna škoda. Kranjski policisti pa so obravnavali dimniški požar brez nastanka škode.

Policisti so včeraj preverjali dve prijavi nezanesljive vožnje. En voznik je nezanesljivo vozil po avtocesti, drugi pa počasi po brniški cesti. Pri obeh je bila preverjena prisotnost alkohola in drog. Obakrat negativno. Prvi voznik je bil kaznovan zaradi neuporabe varnostnega pasu, drugi pa opozorjen zaradi počasne vožnje.

Policisti so obravnavali eno smučarsko nesrečo, v kateri je smučarka padla sama in si huje poškodovala roko.

Divjad je bila povožena na avtocesti med Podtaborom in priključkom Brezje.

Hitrost

Gorenjski prometni policisti so preko vikenda poostreno nadzirali hitrost na avtocesti. Uporabili so kombinacijo vozila s sistemom ProVida in laserski merilnik hitrosti.

Obravnavali so 28 prehitrih voznikov, po 14 z obema sistemoma. Najvišja hitrost pri merjenju z vozilom je bila 204 km/h,
na laserski merilnik hitrosti pa 200 km/h. V predoru Ljubno, kjer je hitrost omejena na 100 km/h, so obravnavali še voznika s 152 km/h. V enem primeru so proti vozniku ukrepali tudi zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Proti vsem udeležencem potekajo prekrškovni postopki. Policisti pozivajo k vožnji znotraj omejitev hitrosti in odgovornim dejanjem brez ogrožanj.

Led

Danes zjutraj so gorenjski prometni policisti na avtocesti obravnavali poškodovanje stekla na osebnem avtomobilu zaradi raztresanja ledu s tovornega vozila. Opozarjamo, da morajo udeleženci v prometu narediti vse, da ne pride do ogrožanja ali oviranja prometa in udeležencev. Ena takih nevarnosti pozimi je led. Vozila morajo biti čista. Iz njih se ne sme raztresati ničesar.